Sposób przygotowania:
Szarlotka sypana z wiórkami kokosowymi
Do miski wsypujemy wszystkie składniki suche: mąkę, kaszę mannę, wiórki kokosowe, cukier oraz proszek do pieczenia. Mieszamy łyżką i dzielimy na 3 równe części.
Jabłka obieramy i ścieramy na tarce jarzynowej. Posypujemy cynamonem i dokładnie mieszamy.
Wykładamy blaszkę papierem do pieczenia i nakładamy kolejno: 1/3 suchej masy, połowę jabłek, kolejną porcję suchej masy, resztę jabłek i ostatnią porcję suchej masy. Na wierzch trzemy na tarce o dużych oczkach schłodzone masło.
Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około godzinę, aż ciasto ładnie się zarumieni.
Jabłka obieramy i ścieramy na tarce jarzynowej. Posypujemy cynamonem i dokładnie mieszamy.
Wykładamy blaszkę papierem do pieczenia i nakładamy kolejno: 1/3 suchej masy, połowę jabłek, kolejną porcję suchej masy, resztę jabłek i ostatnią porcję suchej masy. Na wierzch trzemy na tarce o dużych oczkach schłodzone masło.
Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około godzinę, aż ciasto ładnie się zarumieni.