Sposób przygotowania:
Różany sernik na zimnoETAP 1:
Dno tortownicy około 25 cm średnicy wyłożyć biszkoptami.
ETAP 2:
W 1 szklance gorącej wody rozpuścić galaretki i żelatynę, przestudzić.
Twarożek i serek naturalny wymieszać razem i połączyć z cukrem, następnie dodać przestudzoną galaretkę i dokładnie wszystko wymieszać.
ETAP 3:
Do masy serowej dodać konfiturę i na koniec ubitą na sztywno śmietanę, delikatnie wymieszać
ETAP 4:
Masę serowa wylać na biszkopty i odstawić do lodówki na kilka godzin do całkowitego zastygnięcia.
Po zastygnięciu deser delikatnie przełożyć na talerz i przed podaniem posypać pokruszonymi bezami które będą chrupiącym uzupełnieniem tego puszystego deseru.
marietta
lukrowanepierniczki
Czekoladka 2