Sposób przygotowania:
Ciasto z kremem budyniowym i orzechami
Biszkopty : Białka ubić na sztywno dodając powoli cukier i cukier wanil.następnie żółtka.Wymieszać łopatka drewnianą dodając przesiane mąki z proszkiem,upiec w temp 150-160 C około 30-35 min.Po upieczeniu nasączyć woda+sok z cytryny+cukier.Przygotować Krem: Ugotować budynie,wystudzić do zimnego,masłu utrzeć dodając powoli zimny budyń na koniec dodać kakao oraz troszkę aromatu migdałowego.tak przygotowanym kremem przełożyć ciasto,w środek można dodać sobie pokrojone galaretki w kosteczkę,na wierzch ciasta odrobina kremu i obficie obsypać orzeszkami.Produkty na polewę do garnuszka i gotować tak długo jak cukier się rozpuści,bardzo łatwo sprawdzić kiedy polewa jest dobra..RADA:.bierzemy sobie zimną łyżkę i na nią oblać odrobinę polewy,jeśli po chwili będzie tężeć jest już gotowa,a jeśli nie będzie tężeć gotujemy dalej.Polewą porobić esy floresy na orzeszkach,życzę Smacznego!
Ps. Na zdjęciu, które przedstawiam to ciasto zrobione jest z podwójnej porcji
Ps. Na zdjęciu, które przedstawiam to ciasto zrobione jest z podwójnej porcji
marianka
marianka
Dota36
marianka
Dota36
marianka
marianka