Sposób przygotowania:
Ciasto z kremem i galaretką z winogronem
Biszkopt: Białka oddzielamy od żółtek. Białka ubijamy na sztywno, dodajemy żółtka i cukier i ubijamy na puszystą masę. Wsypujemy mąkę ziemniaczaną i proszek do pieczenia. Całość dokładnie mieszamy. Ciasto wylewamy na wysmarowaną margaryną i posypaną bułą tarta blachę. Pieczemy ok. 30 minut w temp. 180 stopni. Biszkopt studzimy. Śmietanę kremówkę ubijamy ze śmietanfixami, miksując dodajemy porcjami ser mascarpone i cukier puder. Śmietanowy krem wykładamy na biszkopt. Na kremie układamy winogrona. Galaretki rozpuszczamy w 900 ml wody (można je wcześniej rozpuścić) i odstawiamy do stężenia. Tężejącą galaretkę wylewamy na cisto. Ciasto wstawiamy do lodówki.