Sposób przygotowania:
Ciasto z kwaśną śmietaną i kokosem
Ciasto : 125g margaryny, 150g cukru, 3 jajka, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 250g mąki- wszystko razem wymiksować. Ciasto wyłożyć na blachę do nagrzanego piekarnika (180 stopni) na 15 minut i zapiekać ciasto.1 KREM : 5 kubeczków kwaśnej śmietany (po 200g), 2 duże łyżki oleju, 2 paczki budyniu waniliowego(na sypko), 250g cukru - Wszystko razem należy ze sobą wymiksować.2 KREM : 250g wiórek kokosowych, 1 jajko, mleko (odrobina na wyczucie), 100g cukru - wymieszać wszystko razem na gęściejszą masę.Po 15 minutach gdy ciasto się zapiecze, dodać owoce według uznania, mi najlepiej smakuje z malinami, mogą być świeże lub z zalewy. Na ułożone owoce szybko należy dodać 1 KREM a następnie na to szybko nałożyć 2 KREM. Posypać górę kokosem. Piec na 180 stopniach, 30 minut.