Sposób przygotowania:
Ciasto z malinami Gosi
Białka oddzielamy od żółtek ubijamy dodajemy stopniowo
cukier cały czas ubijając na sztywno.
Do dobrze ubitych białek dodajemy żółtka chwilę jeszcze
ubijamy,wsypujemy przesianą mąkę i proszek do pieczenia mieszamy
delikatnie ale już ręcznie .Masę wlewamy na blachę 25/40 cm
wyłożoną papierem do pieczenia wkładamy do nagrzanego piekarnika 175 st
i pieczemy 20-25 minut .
Galaretkę rozpuszczamy w 1,25 ml wrzącej wody studzimy
Żelatynę zalewamy małą ilością zimnej wody mieszamy i
zostawiamy aż napęcznieje następnie zalewamy wrzątkiem też mało wody
mieszamy i studzimy.
Śmietanę ubijamypod koniec ubijania wlewamy żelatynę.
Białą smietaną smarujemy cienko biszkopt.
Do śmietany dodajemy
masę śmietanową i ubijamy na niskich obrotach miksera.
Śmietanę przekładamy do rękawa cukierniczego i na biszkopcie
robimy rozetki robiąc przerwy pomiędzy.
Na śmietanę w luki dajemy maliny i zalewamy tężejącą
galaretka.
Ciasto najlepiej odstawić do lodówki do stężenia.
POLECAM !!!!
cukier cały czas ubijając na sztywno.
Do dobrze ubitych białek dodajemy żółtka chwilę jeszcze
ubijamy,wsypujemy przesianą mąkę i proszek do pieczenia mieszamy
delikatnie ale już ręcznie .Masę wlewamy na blachę 25/40 cm
wyłożoną papierem do pieczenia wkładamy do nagrzanego piekarnika 175 st
i pieczemy 20-25 minut .
Galaretkę rozpuszczamy w 1,25 ml wrzącej wody studzimy
Żelatynę zalewamy małą ilością zimnej wody mieszamy i
zostawiamy aż napęcznieje następnie zalewamy wrzątkiem też mało wody
mieszamy i studzimy.
Śmietanę ubijamypod koniec ubijania wlewamy żelatynę.
Białą smietaną smarujemy cienko biszkopt.
Do śmietany dodajemy
masę śmietanową i ubijamy na niskich obrotach miksera.
Śmietanę przekładamy do rękawa cukierniczego i na biszkopcie
robimy rozetki robiąc przerwy pomiędzy.
Na śmietanę w luki dajemy maliny i zalewamy tężejącą
galaretka.
Ciasto najlepiej odstawić do lodówki do stężenia.
POLECAM !!!!



