Sposób przygotowania:
Ciasto z malinami na zimno bez pieczenia
Na początek przygotowujemy galaretkę. Ja zawsze odejmuję od zalecanej na opakowaniu porcji pół szklanki wody. Czyli dwie galaretki rozpuszczam 2 3 szklankach wrzątku. Tortownicę wykładamy folią aluminiową, na to ciasno biszkopciki. Ubijamy śmietankę z pół szklanki cukru. Ok. 5 minut na największych obrotach.Na koniec dodajemy rozpuszczoną w 4 łyżkach wrzątku żelatynę- wystudzoną. Dokładnie mieszamy i wstawiamy do lodówki aż śmietanka się zetnie. Wylewamy połowę porcji śmietanki na biszkopty. Na to znów wykładamy biszkopciki i wylewamy resztę śmietanki. Na wierzch układamy opłukane maliny i zalewamy galaretką. Wstawiamy do lodówki na 2 godzinki. Smacznego!