Sposób przygotowania:
Ciasto z malinami od Hamrocyka
Biszkopt jak zwykle , oddzielamy białka od żółtek , białka ubijamy na sztywno , dodajemy cukier i zółtka , mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia i również dodajemy następnie woda . Formę smarujemy tłuszczem i sypiemy bułką tartą , wkładamy do piekarnika na 180 stopni pieczemy około 25 minut.Biszkopt upieczony studzimy .Jedną galaretkę rozpuszczamy w jednej szklance gorącej wody. Drugą w 1i1/2 szklanki.Śmietanę ubijamy na sztywno dodając cukier puder. z ubitej śmietany odbieramy 150ml ,do pozostałej wlewamy rozpuszczoną żelatynę i wykładamy na ciasto.Odłożoną śmietanę mieszamy z galaretką tą rozpuszczoną w szklance wody i delikatnie tężejącą masę nakładamy na bitą śmietanę.na masie układamy maliny i zalewamy je drugą galaretką.