Sposób przygotowania:
Ciasto z masą budyniową i czekoladową
Ciasto: białka ubić, następnie dodać cukier i nadal ubijać. Wlać olej i zmiksować krótko. Mąkę wymieszać z orzechami i wsypać do masy. Wymieszać łyżką.
Masę na ciasto przełożyć do brytfanny i piec ok. 30 minut w 180 st. Wyjąć i ostudzić.
Masa: 2,5 szklanki mleka zagotować, w szklance wymieszać żółtka i budynie. Wlać do gotującego się mleka. Wymieszać aż do zagotowania. Masę podzielić na dwie części.
Do jednej dodać czekoladę i wymieszać, aż się roztopi. Obie masy odstawić do ostudzenia.
Połowę porcji margaryny zmiksować z połową szklanki cukru, dodać masę budyniową i spirytus wg uznania.
Pozostałą część margaryny, zmiksować z drugą (ciemną) masą i pozostałością cukru i spirytusu.
Przekładać upieczony placek: wyłożyć masę jasną, na nią ciemną. Posypać wg uznania.
Masę na ciasto przełożyć do brytfanny i piec ok. 30 minut w 180 st. Wyjąć i ostudzić.
Masa: 2,5 szklanki mleka zagotować, w szklance wymieszać żółtka i budynie. Wlać do gotującego się mleka. Wymieszać aż do zagotowania. Masę podzielić na dwie części.
Do jednej dodać czekoladę i wymieszać, aż się roztopi. Obie masy odstawić do ostudzenia.
Połowę porcji margaryny zmiksować z połową szklanki cukru, dodać masę budyniową i spirytus wg uznania.
Pozostałą część margaryny, zmiksować z drugą (ciemną) masą i pozostałością cukru i spirytusu.
Przekładać upieczony placek: wyłożyć masę jasną, na nią ciemną. Posypać wg uznania.