Sposób przygotowania:
Ciasto z masą budyniową i dżemem
Oddzielamy białka od żółtek. Do białek dodajemy szczyptę soli i ubijamy na sztywno. Dodajemy pod koniec ubijania połowę cukru. W oddzielnym naczyniu żółtka, 4 łyżki letniej wody, pozostały cukier, cukier waniliowy ubijamy na kremową masę ( będzie co raz bardziej bielsza) mąkę mieszamy z budyniem i z proszkiem do pieczenia. mieszamy ze sobą i przesiewamy. Roztapiamy masło i studzimy. Na Ubite żółtka przesiewamy nasze mąki , na to przekładamy naszą pianę z białek i dokładnie, delikatnie mieszamy w jedną stronę. Pod koniec dodajemy rozpuszczone masło. Mieszamy. Blachę natłuszczamy i wylewamy nasz biszkopt. Pieczemy w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez ok 35 minut. MASA BUDYNIOWA: żółtka ucieramy z cukrem. Dodajemy do połowy szk mleka budyń i dokładnie mieszamy żeby grudek nie było. Do tego dodajemy jaja wymieszane z cukrem. Do gotującego (pozostałego) mleka dodajemy naszą masę budyniową i mieszamy aż zgęstnieje. Do gorącej masy dodajemy po łyżce margaryny cały czas miksując.Biszkopt bierzemy na pół. Spód smarujemy połową masy i na to dajemy dżem. przykrywamy drugim plackiem biszkoptowym. Smarujemy pozostałą ilością masyW rondelku roztapiamy masło z 2 łyżkami wody. Dodajemy nasze płatki owsiane z miodem. Razem dokładnie wszystko mieszamy aż połączą się wszystkie składniki. Posypujemy ciasto. Wstawiamy do lodówki. :) Smacznego