Sposób przygotowania:
Ciasto z masą i bakaliami
Białka ubijamy na puch, przebijamy cukrem i ubijamy do czasu aż będą sztywne. w osobnym naczyniu ubijamy puszysty kogel-mogel z żółtek - łączymy z białkami. Na koniec dodajemy mąkę zmieszaną z proszkiem, mieszamy - pieczemy ok. 30 minut w temp 180*.
Przygotowyujemy wszystkie potrzebne bakalie - śliwki kroimy w kostkę, słonecznik wraz z posiekanymi orzechami podprażamy na suchej putelni - mają być lekko rumiane. Kokos powinien być nasączony alkoholem (ja użyłam z domowego malibu), ale może być suchy. Miękkie masło miksujemy na puch, stopniowo dodajemy masę krówkową. Na koniec wsypujemy wszystkie bakalie - dokładnie mieszamy i wykładamy na biszkopt. Przykrywamy biszkoptami (można je polać polewą, ale ciasto jest już na tyle kaloryczne że zrezygnowałam)
Przygotowyujemy wszystkie potrzebne bakalie - śliwki kroimy w kostkę, słonecznik wraz z posiekanymi orzechami podprażamy na suchej putelni - mają być lekko rumiane. Kokos powinien być nasączony alkoholem (ja użyłam z domowego malibu), ale może być suchy. Miękkie masło miksujemy na puch, stopniowo dodajemy masę krówkową. Na koniec wsypujemy wszystkie bakalie - dokładnie mieszamy i wykładamy na biszkopt. Przykrywamy biszkoptami (można je polać polewą, ale ciasto jest już na tyle kaloryczne że zrezygnowałam)