Sposób przygotowania:
Ciasto z masą kokosowąEtap 1
Ciasto: Palmę dobrze utrzeć z cukrem.
Etap 2
Dodawać po 1 jajku i za każdym razem ponownie ucierać. Stopniowo dodawać mąkę, kakao, mleko i proszek do pieczenia, ucierać na mniejszych obrotach miksera.
Etap 3
Ciasto przełożyć do foremki o wymiarach ok. 23 x 36 cm. Ciasto piec w 180 stopniach przez ok. 20-25 minut. Upieczone ciasto dobrze ostudzić.
Etap 4
Masa kokosowa: 2,5 szklanki mleka zagotować z cukrem i cukrem i cukrem waniliowym. Do gotującego się mleka wsypać wiórki kokosowe. Gotować na małym ogniu ok. 20 minut, często mieszać.
Etap 5
Do tego dodać pokrojone na mniejsze kawałki masło. Mieszać, aż wszystko ładnie się połączy.
Etap 6
W pozostałym mleku rozrobić budyń, powoli wlewać go do kokosowej masy i cały czas mieszać. Gotować jeszcze 1-2 minuty nie przerywając mieszania. Masę ostudzić, wyłożyć na upieczone ciasto, odłożyć do stężenia w chłodne miejsce.
Etap 7
Polewa: Obie czekolady połamać, dodać do śmietany. Podgrzewać, cały czas mieszając, aż czekolada się roztopi i wszystko ładnie się połączy. Polewę ostudzić, schłodzić w lodówce. Gęstniejącą polewę wylać na ciasto. Można je dodatkowo oprószyć wiórkami kokosowymi.