Sposób przygotowania:
Ciasto z masą, owocami i galaretką
Ciasto: Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywną pianę. Następnie dodać cukier ciągle ubijając, później żółtka, a na końcu przesianą mąkę z proszkiem i delikatnie wymieszać. Ciasto wylać do prostokątnej tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w 180 st przez 15-20 min. Po upieczeniu ostudzić. Masa: Jedną szklankę mleka zagotować z cukrem. W drugiej szklance mleka rozmieszać budyń i całość wlać do gotującego się mleka z cukrem. Całość energicznie mieszać aż budyń zgęstnieje. Pozostawić do ostygnięcia. Masło utrzeć na puch a następnie dodawać ostudzony budyń ciągle ucierając. Ponadto: Brzoskwinie odsączyć z zalewy i pokroić w kosteczkę. Galaretkę rozpuścić w 1,5 szkl gorącej wody i pozostawić do zastygania. Upieczony i ostudzony biszkopt ponownie włożyć do tortownicy w której się piekł, na wierzch rozsmarować przygotowaną masę, a na masę wyłożyć pokrojone brzoskwinie. Gdy galaretka zacznie już delikatnie tężeć wtedy wylać ją na wierzch na brzoskwinie. Ciasto pozostawić w lodówce do całkowitego stężenia.