Sposób przygotowania:
Ciasto z masą owocową, brzoskwiniami i galaretkąPrzygotowanie ciasta:
Margarynę o temp. pokojowej utrzeć na puch do białości z cukrem pudrem. Ciągle ucierając dodajemy po 1 jajku (jajka muszą mieć temp. pokojową). Pod koniec ucierania powoli łączymy z mąką krupczatką wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Wlewamy ciasto do prostokątnej tradycyjnej blaszki wyłożonej papierem do pieczenia ciast. Wkładamy ciasto do nagrzanego piekarnika do ok. 180-190 stopni i pieczemy przez ok. 40 min.
Przygotowanie masy :
Syrop z brzoskwiń gotujemy z cukrem. W 1/2 szkl. wody rozprowadzamy budyń w proszku. Wlewamy na gotujący się syrop. Mieszając gotujemy gęsty budyń. Studzimy. Masło o temp. pokojowej ucieramy do białości. Ciągle ucierając dodajemy po łyżce budyniu.
Przygotowanie brzoskwiń :
Dobrze osączone brzoskwinie z puszki kroimy na plasterki.
Na ciasto wykładamy równo masę. Na masie układamy plasterki brzoskwiń.
Etap końcowy :
Galaretki truskawkowe rozpuszczamy w 4 szkl. gorącej wody. Pozostawiamy w chłodzie do lekkiego stężenia. Tężejącą galaretką zalewamy brzoskwinie na cieście. Ciasto wkładamy do lodówki na noc.