Sposób przygotowania:
Ciasto z masą pomarańczową i owocami
Przygotowanie:
Oddzielić białka od żółtek .Do żółtek dodać ocet i proszek do pieczenia i wymieszać dokładnie w niewielkiej misce.Z białek ubić sztywna piankę ,następnie dodawać stopniowo cukier i dokładnie połączyć a następnie żółtka i aromat i po dokładnym połączeniu przesiać na masę obie maki.Dokładnie połączyć i wlać do foremki - ja użyłam kwadratowej tortownicy.Piec ok.15-20 minut w temperaturze 190 o C.Ostudzić.Ciasto najlepiej upiec poprzedniego dnia.
Masa:
1,5 szklanki wody zagotować z cukrem ,cukrem waniliowym i margaryną.Dodać sok pomarańczowy i aromat.W zimnym mleku rozmieszać mąkę ziemniaczaną (budyń lub kisiel pomarańczowy) i mieszając cienkim strumieniem wlewać na gotującą się masę z wody i margaryny.Ugotować .
Ciasto przekroić na 2 krążki i jeszcze ciepłą masą przełożyć ciasto.W masę można " powtykać" cząstki pomarańczy.
Przycisnąć drugim plackiem i polać lukrem przygotowanym z cukru pudru i sok pomarańczowego.
Dekorować owocami karmelizowanymi i gotowymi galaretkami.
W ten sposób można przygotowywać ciasta niemal z każdymi owocami i w każdym smaku.
Oddzielić białka od żółtek .Do żółtek dodać ocet i proszek do pieczenia i wymieszać dokładnie w niewielkiej misce.Z białek ubić sztywna piankę ,następnie dodawać stopniowo cukier i dokładnie połączyć a następnie żółtka i aromat i po dokładnym połączeniu przesiać na masę obie maki.Dokładnie połączyć i wlać do foremki - ja użyłam kwadratowej tortownicy.Piec ok.15-20 minut w temperaturze 190 o C.Ostudzić.Ciasto najlepiej upiec poprzedniego dnia.
Masa:
1,5 szklanki wody zagotować z cukrem ,cukrem waniliowym i margaryną.Dodać sok pomarańczowy i aromat.W zimnym mleku rozmieszać mąkę ziemniaczaną (budyń lub kisiel pomarańczowy) i mieszając cienkim strumieniem wlewać na gotującą się masę z wody i margaryny.Ugotować .
Ciasto przekroić na 2 krążki i jeszcze ciepłą masą przełożyć ciasto.W masę można " powtykać" cząstki pomarańczy.
Przycisnąć drugim plackiem i polać lukrem przygotowanym z cukru pudru i sok pomarańczowego.
Dekorować owocami karmelizowanymi i gotowymi galaretkami.
W ten sposób można przygotowywać ciasta niemal z każdymi owocami i w każdym smaku.