Sposób przygotowania:
Świąteczne ciastokrok 1
Jajka dobrze ubić na sztywno. Do ubitych białek dodawać stopniowo cukier. Na sam koniec dać żółtka i dalej ubijać.
Do całości dodać mąkę wymieszaną z otrębami oraz proszek do pieczenia. Dać do ubitych składników i dokładnie wymieszać.
krok 2
Przygotowaną masę wylać na posmarowaną formę. Gotowy biszkopt wstawić do nagrzanego piekarnika i pieczemy go przez 30 minut w temperaturze 180 stopni.
Po upieczeniu przekroić na 2 równe części.
krok 3
Wykonanie masy borówkowej.
Borówki opłukać pod wodą. Borówki wrzucić do garnka wlać wodę i zagotować. Następnie zdjąć z ognia i wymieszać z galaretkami . Całość ostudzić.
krok 4
Wylać tężejącą masę borówkową na jeden biszkopt i ułożyć ciastka.
krok 5
Wykonanie masy kakaowej.
Cukier, kakao, oraz wodę zagotować i przestudzić. Masło utrzeć z żółtkami dodać przestudzoną masę kakaową i wymieszać.
krok 6
Przełożenie ciasta :
Biszkopt przekroić na 2 części. Na jeną część wylać masę borówkową, na masę ułożyć ciasteczka.
Następnie posmarować masą krówko-wą oraz masą kakaową.
Na masę przyłożyć drugą część biszkoptu, posmarować lekko masą krówko-wą i posypać wiórkami kokosowymi.
Wierzch ułożyć pokrojone brzoskwinie.
krok 7
Na wierzch ciasta wylać dwie tężejące galaretki. Gotowe ciasto wstawić do lodówki lub chłodne miejsce do całkowitego stężenia.