Sposób przygotowania:
Ciasto z masą serową i pianką
BISZKOPT: Białka oddzielamy od żółtek (4 jajka). Białka ubijamy na sztywno, do ubitej piany dodajemy 6 łyżek cukru i żółtka, ponownie ubijamy na puszysta masę. Do masy wsypujemy 3 łyżki mąki, 2 łyżki mąki ziemniaczanej i łyżeczkę proszku do pieczenia. Całość dokładnie mieszamy. Ciasto wylewamy na natłuszczoną blachę i pieczemy ok. 20 minut w temp.180 stopni. MASA JASNA: Galaretkę cytrynową rozpuszczamy w 200 ml wody. Odstawiamy do stężenia. 200 gram margaryny ucieramy z 6 łyżkami cukru i 4 żółtkami. Następnie dodajemy porcjami twaróg sernikowy, a na koniec tężejącą galaretkę. Całość dokładnie mieszamy i wylewamy na biszkopt. PIANKA: Galaretkę turkusową rozpuszczamy w 200 ml wody i odstawiamy do stężenia. 4 białka ubijamy na sztywno, dodajemy 3 łyżki cukru i ponownie ubijamy. Do piany dodajemy tężejącą galaretkę i dokładnie mieszamy. Piankę wylewamy na jasną masę.