Sposób przygotowania:
Ciasto z mleczną pianką
Z podanych składników upiec biszkopt. Piec 35 min. Gdy ciasto ostygnie przekroić na pół.
Mleko zagotować z cukrem. Osobno wymieszać żółtka i obie mąki. Wlać masę do gotującego się mleka, mieszać. Gdy wystygnie, utrzeć z margaryną, podzielić na 2 części.
Galaretkę przyżądzić wg przepisu. Biszkopt posmarować kremem, powciskać ptasie mleczka w odległości 1 cm od siebie, a w szczeliny wlać tężejącą galaretkę, posmarować 2 połową kremu i przykryć biszkoptem. Wierzch polać polewą. Smacznego ;)
Mleko zagotować z cukrem. Osobno wymieszać żółtka i obie mąki. Wlać masę do gotującego się mleka, mieszać. Gdy wystygnie, utrzeć z margaryną, podzielić na 2 części.
Galaretkę przyżądzić wg przepisu. Biszkopt posmarować kremem, powciskać ptasie mleczka w odległości 1 cm od siebie, a w szczeliny wlać tężejącą galaretkę, posmarować 2 połową kremu i przykryć biszkoptem. Wierzch polać polewą. Smacznego ;)
truskawka77