Sposób przygotowania:
Ciasto z musem truskawkowym
MASY: Na spód blachy wyłożyć herbatniki maczane w wodzie z sokiem malinowym. Śmietanę ubić, dodać śmietanki fix oraz cukier. Masę podzielić na pół. Jedną część masy zostawić białą. Truskawki zmiksować. Galaretki ugotować w 2 szklankach wody. Gdy zaczną tężeć, połączyć ze zmiksowanymi truskawkami i dać do drugiej części ubitej śmietany. Wyłożyć na ciastka. Na truskawkową masę znowu układać herbatniki i zalać drugą częścią śmietany. Dać do lodówki do schłodzenia.
POLEWA: Margarynę roztopić, dodać kakao, cukier oraz wodę. Ciągle mieszając, doprowadzić do wrzenia. Gdy zacznie gęstnieć, zabrać z palnika, wystudzić i polać ciasto.
Odłożyć do lodówki na około 2 godziny.
POLEWA: Margarynę roztopić, dodać kakao, cukier oraz wodę. Ciągle mieszając, doprowadzić do wrzenia. Gdy zacznie gęstnieć, zabrać z palnika, wystudzić i polać ciasto.
Odłożyć do lodówki na około 2 godziny.