Sposób przygotowania:
Ciasto z musem truskawkowym
Białka oddzielić od żółtek, białka ubić na sztywną pianę pod koniec wsypać cukier i ubijać aż się rozpuści. Dodawać po jednym żółtku nie przerywając miksowania. Następnie dodać mąkę małymi porcjami wraz z proszkiem do pieczenia i kakao. Ciasto przelać do formy i piec w nagrzanym piekarniku ok. 25 minut, ostudzić. Przygotować masę serową: Żelatynę rozpuścić w kilku łyżkach wody i odstawić na 5 minut. Podgrzać aby się rozpuściła. Do serków dodać żelatynę i całość zmiksować. Otrzymaną masę serową wylać na kakaowy spód. Przygotować masę truskawkową. Opłukane i osuszone truskawki zmiksować blenderem na mus. Następnie mus z truskawek zagotować. Do gorącego musu wsypać galaretki i dokładnie wymieszać. Gdy masa przestygnie wylać ją na masę serową. Całość pozostawić do stężenia.