Sposób przygotowania:
Ciasto z musem truskawkowym i galaretką
Białka z cukrem pudrem ubić na sztywną pianę. Następnie wsypać przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, aromat i ostudzone masło. delikatnie wymieszać, przełożyć do przygotowanej tortownicy. Wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w temp 175 stopni około 20-25 minut. Ostudzone przekroić wzdłuż na 2 placki. 1 galaretkę rozpuścić w 450 ml wrzącej wody, odłożyć do lodówki do stężenia. Umyte i osuszone truskawki oczyścić z szypułek, włożyć do miski, dodać cukier puder, zmiksować. Do zmiksowanych truskawek wlać drugą galaretkę rozpuszczoną w 1 szkl wrzącej wody, wymieszać, przestudzić. Upieczony 1 blat włożyć z powrotem do tortownicy wyłożyć tężejący mus. Trzecią galaretkę wymieszać w 1/2 szkl wrzącej wody, ostudzić. Śnieżkę ubić według przepisu na opakowaniu, połączyć z galaretkę, wymieszać i wyłożyć na mus truskawkowy. Przykryć drugim blatem. Stężałą galaretkę wyjąć z lodówki i zmiksować na piankę, wyłożyć na ciasto i odłożyć do lodówki.