Sposób przygotowania:
Ciasto z musem truskawkowym
W zimnej wodzie moczymy żelatynę. Truskawki miksujemy z 5 dag cukru ( zostawiamy kilka do dekoracji). 200 ml kremówki ubijamy na sztywno. Żelatynę rozpuszczamy w kąpieli wodnej i mieszamy ze zmiksowanymi truskawkami, dodajemy ubitą kremówkę oraz kwaśną śmietanę, dokładnie mieszamy i przelewamy do płaskiego naczynia. Wkładamy do lodówki na całą noc do stężenia. Przygotowujemy ciasto. Białka ubijamy na sztywną pianę z resztą cukru i cukrem waniliowym. Dodajemy żółtka. Mieszamy delikatnie z przesianymi mąkami i orzechami. Formę smarujemy masłem i wysypujemy bułką tartą. Wlewamy ciasto do formy i pieczemy ok 10 minut w 180 stopniach, Studzimy. Na ciasto wykładamy mus truskawkowy za pomocą łyżki do lodów, ozdabiamy świeżymi truskawkami.