Sposób przygotowania:
Ciasto z owocami
Herbatniki pokruszyć i wymieszać ze stopionym, przestudzonym masłem. Wyłożyć na tortownicę i włożyć na godzinę do lodówki.
Żelatynę wymieszać z niewielką ilością zimnej wody. Odstawić, a gdy stężeje, znów na wolnym ogniu rozpuścić. Maślankę utrzeć z cukrem i jednym cukrem wanilinowym. Ostrożnie wymieszać z żelatyną. Ubić śmietankę z cukrem pudrem i cukrem wanilinowym, następnie dodać do masy i delikatnie wymieszać. Masę wstawić do lodówki i gdy zacznie się ścinać obsypać owocami. Znów wstawić do lodówki, aż całkowicie stężeje.
Żelatynę wymieszać z niewielką ilością zimnej wody. Odstawić, a gdy stężeje, znów na wolnym ogniu rozpuścić. Maślankę utrzeć z cukrem i jednym cukrem wanilinowym. Ostrożnie wymieszać z żelatyną. Ubić śmietankę z cukrem pudrem i cukrem wanilinowym, następnie dodać do masy i delikatnie wymieszać. Masę wstawić do lodówki i gdy zacznie się ścinać obsypać owocami. Znów wstawić do lodówki, aż całkowicie stężeje.