Marta1986

Marta1986

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 711]

Ciasto z pasami.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

zebrowe ciasto bardzo dobre

Ciasto z pasami.

Składniki:

Ciasto z pasami.

 

  • 0,5 szklanki oleju
  • 1 szklanka oranżady
  • 5 jajek
  • 2 szklanki mąki
  • 3/4 szklanki cukru
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 opakowanie cukru waniliowego
  • 3 łyżeczki kakao

Sposób przygotowania:

Ciasto z pasami.
Jajka zmiksować z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę.Mąkę z proszkiem do pieczenia przesiać przez sito i dodać do masy.Wymieszać całość bardzo dokładnie.Wlać olej,wymieszać a następnie szklankę oranżady.Wszystko zmiksować.Ciasto podzielić na dwie części i do jednej wsypać kakao i wymieszać.Do wysmarowanej blaszki i opsypanej bułką tartą wlewać naprzemiennie raz jasne ciasto a raz ciemnie.Piec w piekarniku 35 minut w 180 stopniach.

Tagi:

jajko jajka