Klaudynka

Klaudynka

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 125]

Ciasto z porzeczkami.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Ciasto ze świeżymi owocami sezonowymi, najbardziej lubię właśnie takie

Ciasto z porzeczkami. Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Ciasto z porzeczkami.

 

 

  • 2 szklanki cukru

 

 

  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia

 

  • 3 żółtka

 

 

Sposób przygotowania:

Ciasto z porzeczkami.
Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia. Margarynę ścieramy na tarce o grubych oczkach i siekamy nożem razem z mąką. W osobnym naczyniu mieszamy żółtka, szklankę cukru i śmietanę. Dodajemy do ciasta i krótko wyrabiamy. Wstawiamy ciasto na pół godziny do lodówki. Po tym czasie rozwałkowujemy iukładamy na blaszce. Nakłuwamy ciasto widelcem. Porzeczki mieszamy ze szklanką cukru i wykładamy na ciasto. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200* na ok. 40-50 min.
Ciasto z porzeczkami.
Porzeczkowe kruche ciasto, świetne do kawy i na deser
Ciasto z porzeczkami.
Porzeczkowe kruche ciasto, świetne do kawy i na deser