Sposób przygotowania:
Ciasto z rabarbarem
W ok połowie mleka rozprowadzamy budyń z mąką i cukrem, resztę mleka zagotowujemy i wlewamy budyniową zawiesinę.Gotujemy do zgęstnienia mieszając.
Rabarbar oczyszczamy i kroimy na kawałki.
Jajka wybijamy i miksujemy z cukrem na bardzo puszystą masę. Dodajemy miękkie masło albo margarynę. Krótko wszystko miksujemy i dodajemy mleko i mąkę połączoną z proszkiem do pieczenia.
Ok 1/2 ciasta wykładamy do przygotowanej dużej blaszki i posypujemy częścią pokrojonego rabarbaru. Przykrywamy ok 1/2 pozostałego ciasta. Do pozostałego ciasta dodajemy kakao i wodę. Mieszamy i przykrywamy nim ciasto jasne.
Zasypujemy resztą rabarbaru i przykrywamy budyniem nakładając go łyżką na ciasto. Pieczemy ok 45 min w 180 stopniach.
Rabarbar oczyszczamy i kroimy na kawałki.
Jajka wybijamy i miksujemy z cukrem na bardzo puszystą masę. Dodajemy miękkie masło albo margarynę. Krótko wszystko miksujemy i dodajemy mleko i mąkę połączoną z proszkiem do pieczenia.
Ok 1/2 ciasta wykładamy do przygotowanej dużej blaszki i posypujemy częścią pokrojonego rabarbaru. Przykrywamy ok 1/2 pozostałego ciasta. Do pozostałego ciasta dodajemy kakao i wodę. Mieszamy i przykrywamy nim ciasto jasne.
Zasypujemy resztą rabarbaru i przykrywamy budyniem nakładając go łyżką na ciasto. Pieczemy ok 45 min w 180 stopniach.