Sposób przygotowania:
Ciasto z rabarbarem i truskawkami
Składniki na ciasto łączymy - jest ono bardzo kruche. Ciastem wylepiamy blaszkę wyścieloną papierem do pieczenia. Podpiekamy około 10 minut w 170 stopniach. Żółtka mieszamy ze śmietaną, dodajemy suche składniki i mieszamy. Do tak przygotowanej masy dajemy pokrojony na niewielkie kawałki rabarbar i truskawki, mieszamy. Nadzienie rabarbarowo-truskawkowe wylewamy na ciasto. Pieczemy około 1 godzinę w 180 stopniach. Białka ubijamy na sztywno stopniowo dodając cukier. Ubitą pianę wykładamy na nadzienie i
![Ciasto z rabarbarem i truskawkami Ciasto z rabarbarem i truskawkami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/ciasto-z-rabarbarem-i-truskawkami-279834.jpg)
![Ciasto z rabarbarem i truskawkami Ciasto z rabarbarem i truskawkami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/ciasto-z-rabarbarem-i-truskawkami-279835.jpg)
![Ciasto z rabarbarem i truskawkami Ciasto z rabarbarem i truskawkami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/ciasto-z-rabarbarem-i-truskawkami-279836.jpg)
![Ciasto z rabarbarem i truskawkami Ciasto z rabarbarem i truskawkami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/ciasto-z-rabarbarem-i-truskawkami-279837.jpg)