Sposób przygotowania:
Ciasto z rabarbarem z pianką
Rabarbar myjemy kroimy na kawałki ,zalewamy wrzątkiem na 5 minut ,poczym odsączamy.Rabarbar mozna posypać łyzką cukru. Miękką margarynę ucieramy mikserem dodajemy stopniowo cukier,cukier waniliowy i pojedynczo jajka cały czas ucieramy,az masa będzie ładnie utarta.Do masy dodajemy przesiane i wymieszane mąki i proszek do pieczenia .Ciasto ładnie wymieszać .Blachę 40/25 wyłożyć papierem do pieczenia dać ciasto,nastę pnie wyłożyć rabarbar B lachę włozyć do nagrzanego piekarnika na 30-35 minut.Jak ciasto będzie już nabierało koloru ubić pianę z białek dodawać stopniowo cukier.Na nie dopieczone jeszcze ciasto dać bezę i ponownie włożyć do piekarnika na około 10 minut az beza będzi miała złoty kolor.Tem pieczenia 175 st
gosia56
gusia1000