Sposób przygotowania:
Ciasto z rukolą i kremem z białą czekoladą
Jaja ucieramy z cukrem na puszystą masę. Olej miksujemy blenderem z rukolą tak, aby rukola całkowicie została zmiksowana. Do masy jajecznej wlewamy olej z rukolą, miksujemy i dodajemy pozostałe składniki. Całość miksujemy tylko do połączenia składników, dodajemy posiekane orzechy włoskie i przelewamy ciasto na blaszkę o wymiarach 20X20 wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 170 st.C około 45 minut. Przed wyjęciem z piekarnika sprawdzamy, czy ciasto jest upieczone. Mascarpone miksujemy z twarożkiem. Czekoladę rozpuszczamy w kuchence mikrofalowej lub kąpieli wodnej, wlewamy do masy serowej i miksujemy. Krem wykładamy na wystudzone ciasto, kroimy na porcje i podajemy.
aczp
Chcę wycofać ten przepis z konkursu, bardzo proszę usunąć go z listy przepisów konkursowych. Dziękuję.
kołczu
aczp napisał(a):
aczp
kołczu napisał(a):
Dziękuję :-)
Żałuję, że muszę go wycofać, ale tak wyszło. Skoro gra ma być fair play tak trzeba ;-)