alaaa

alaaa

Złoty Ekspert
[Przepisów: 654]

Ciasto z kremem czekoladowym i kokosem

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Ciasto jest dla smakoszy czekolady i kokosu.W smaku jest rewelacyjne.

Ciasto z kremem czekoladowym i kokosem

Składniki:

Ciasto z kremem czekoladowym i kokosem

 

 

 

  • cukier 1 szkl

 

  • czekolada gorzka 1 szt

 

 

  • biszkopt kakaowy

 

 

  • cukier 5 łyżek

 

  • maka pszenna 3 łyżki

 

 

  • proszek do pieczenia 1 łyżeczka
  • Blat kokosowy
  • białka 4 szt
  • cukier 20 dag
  • kokos 20 dag

 

  • małe beziki około 10 dag

Sposób przygotowania:

Ciasto z kremem czekoladowym i kokosem
Krem czekoladowy;Jajka z cukrem ubić na parze na puszystą masę.Do letniej masy dodać startą na tarce na drobnych oczkach czekoladę i kakao.Wymieszać delikatnie łyżką do rozpuszczenia się czekolady.Masę ostudzić.Margarynę utrzeć ,dodawać porcjami masę czekoladową i ucierać na gładki krem. Biszkopt;białka ubić na sztywną pianę dodać cukier,żółtka i całość ubić na sztywno.Dodać mąkę wymieszaną z kakao i proszkiem do pieczenia.Wymieszać łyżką.Wylać na blachę wyłożoną papierem i upiec w 160 st około 20 min. Blat kokosowy;białka ubić z cukrem na sztywno dodać kokos i wymieszać.Upiec na blasze wyłożonej papierem. Na biszkopt wyłożyć krem ,ułożyć małe beziki na to blat kokosowy.