Sposób przygotowania:
Torcik z kremem czekoladowym
Ciasto: Do miski wsypać mąkę,proszek do pieczenia, dodać cukry, śmietanę, jajka i wkroić margarynę - wyrobić ciasto owinąć je folią i wstawić do lodówki na 1 godzinę. Po tym czasie ciasto wyjąc, podzielić na 7 części, rozwałkować i przełożyć do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec przez 15-20 minut. Postępować tak z każdą częścią ciasta.Krem: 0,5 litra mleka zagotować z cukrem, dodać połamaną czekoladę i mieszać do jej rozpuszczenia. W innym naczyniu rozpuścić w pozostałym mleku kakao i mąkę i wlać do gotującego się mleka z cukrem - mieszać do zgęstnienia kremu.Tortownice w której piekliśmy placki wyłożyć papierem do pieczenia. Przełożyć 1 z upieczonych placków i wylać części gorącego kremu , przykryć następnym plackiem i zalać kremem .. Postępować tak z każdym plackiem a ostatni udekorować czekoladą. Odstawić do ostygnięcia i wstawić do lodówki.