Sposób przygotowania:
Ciasto z kremem bananowym
Jajka wybić do miski i utrzeć z cukrem mikserem na puch. Następnie dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia oraz kakaem. Wymieszać. Przełożyć do natłuszczonej blachy i upiec biszkopt ok 35-40 minut w 180 stopniach. Po upieczeniu ostudzić i przekroić na pół. Posmarować marmoladą. Budyń rozrobić według przepisu na opakowaniu. Ostudzić. Masło i margarynę utrzeć z cukrem pudrem na puch. Banany obrać i zmiażdzyć widelcem. Do kremu dodawać budyń oraz zmiażdzone banany. Na koniec dodać kawę i wymieszać. Przełożyć krem na biszkopt i przykryć wierzchem biszkopta. Bitą śmietanę ubić i wyłożyć na ciasto, obsypać starkowaną czekoladą. Wstawić do lodówki.
marietta