Sposób przygotowania:
Ciasto z truskawkami
Jajka miksujemy z cukrem na puszystą masę a następnie dodajemy mleko olej i mąkę z proszkiem do pieczenia(można dodawać na przemian). Miksujemy do połączenia składników. Ciasto przekładamy do przygotowanej dużej blaszki i wykładamy na nie osaczone truskawki. Ciasto wstawiamy do piekarnika i pieczemy do suchego patyczka ok 45 min w 180 stopniach.
Ciasto przestudzamy. Galaretkę rozprowadzamy w ok 1/2 szkl wody(można trochę więcej) i przestudzamy. Śnieżkę ubijamy wg przepisu na op i na koniec ubijania dodajemy galaretkę. Przestudzone ciasto smarujemy dżemem albo powidłami. Masą śmietanową przykrywamy ciasto. Odstawiamy do schłodzenia.
Ciasto przestudzamy. Galaretkę rozprowadzamy w ok 1/2 szkl wody(można trochę więcej) i przestudzamy. Śnieżkę ubijamy wg przepisu na op i na koniec ubijania dodajemy galaretkę. Przestudzone ciasto smarujemy dżemem albo powidłami. Masą śmietanową przykrywamy ciasto. Odstawiamy do schłodzenia.