Sposób przygotowania:
Ciasto z truskawkami i bezą
Miękką margarynę ucieramy z cukrem na puch. Następnie wbijamy po jednym jajku, dodajemy mąkę, budyń oraz proszek do pieczenia. Całość miksujemy kilkanaście minut, aż składniki się dobrze ze sobą połączą. Pod koniec ucierania dodajemy śmietanę. Następnie gotowe ciasto wykładamy na dużą blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Truskawki dokładnie myjemy, usuwamy szypułki, a następnie osączamy na sicie. Osączone truskawki układamy na cieście w blaszce. Przygotowujemy bezę: białka ubijamy na sztywną pianę, następnie dodajemy cukier i dalej chwilę miksujemy. Gotową bezę wykładamy na truskawki, posypujemy płatkami migdałowymi. Gotowe ciasto wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180*C i pieczemy około 50 minut.