Sposób przygotowania:
Ciasto z truskawkami i galaretką
Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić wraz z cukrem na lśniąca sztywną masę, do masy dodawać po jednym żółtku nie przerywając miksowania. Wlać powoli olej wymieszany z wodą i zmiksować. Porcjami wsypywać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Ciasto przelać do formy i upiec na złoty kolor w temp. 170 stopni. Ciasto wystudzić. Nasączyć ciasto wodą wymieszaną z sokiem z cytryny i cukrem. Do żelatyny dodać kilka łyżek wody i pozostawić do napęcznienia, następnie podgrzać i wlać do serków zmiksować. Masę wylać na ciasto. Pozostawić do stężenia. Truskawki opłukać, osuszyć i pokroić na mniejsze kawałki kłaść na warstwie z serków. Galaretkę przygotować według przepis na opakowaniu i zimną wylać na truskawki. Całe ciasto wstawić do lodówki aby galaretka stężała.