Sposób przygotowania:
Ciasto z wafelkami
1. Biszkopt: Białka ubijamy na sztywno, dodajemy cukier, żółtka, wodę, olej i -mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia wszystko mieszamy i dajemy do blachy 25/36. Pieczemy ok. 30 min w temp. 180 stopniach. Chłodny przekrawamy na pół. 2. Wkładka: Białka ubijamy na sztywno z cukrem ,dodajemy żółtka, wiórki kokosowe i pokrojone orzechy włoskie oraz pokruszone wafelki Grześki. Przygotowaną masę przelewamy do blachy wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy ok. 45 min. 3. Masa: Mleko podgrzewamy, dodajemy pokrojoną czekoladę. Mieszamy do rozpuszczenia jej. Studzimy. Margarynę ucieramy z cukrem pudrem na puszystą masę, dodajemy zimne mleko z czekoladą i alkohol, miksujemy. 4. Przełożenie: Biszkopt-połowę masy-wkładka-masa-biszkopt