Sposób przygotowania:
Ciasto z waflem przekładane
W pierwszej kolejności pieczemy 2 jasne biszkopty, zatem białka z 5 jajek ubijamy, następnie dodajemy 1 szklankę cukru kryształu, po jednym żółtku, 1 szklankę mąki i na końcu jedną łyżeczkę proszku do pieczenia. W ten sam sposób przygotowujemy drugi jasny biszkopt.
Kolejnie przyrządzamy masę kakaową, najpiwerw w garnuszku gotujemy cukier waniliowy, cukier kryształ, wodę oraz kakao. Osobno w makutrze ucieramy masło z zółtkami i dodajemy powoli przestudzoną masę kakaową.
Przygotowujemy drugą masę(orzechową): ubijamy na sztywno 4 białka, dodajemy 1 szklankę cukru pudru i 20 dag mielonych orzechów, wszystko razem dokładnie ale delikatnie mieszamy, a następnie gotujemy i zostawiamy do ostygnięcia.
Ciasto przekładamy następująco: 1 blat wafla- masa kakowa-biszkopt jasny- masa kakaowa- 1 blat wafla- masa orzechowa-1blat wafla- masa kakaowa- biszkopt jasny- masa kakaowa- 1 blat wafla
Kolejnie przyrządzamy masę kakaową, najpiwerw w garnuszku gotujemy cukier waniliowy, cukier kryształ, wodę oraz kakao. Osobno w makutrze ucieramy masło z zółtkami i dodajemy powoli przestudzoną masę kakaową.
Przygotowujemy drugą masę(orzechową): ubijamy na sztywno 4 białka, dodajemy 1 szklankę cukru pudru i 20 dag mielonych orzechów, wszystko razem dokładnie ale delikatnie mieszamy, a następnie gotujemy i zostawiamy do ostygnięcia.
Ciasto przekładamy następująco: 1 blat wafla- masa kakowa-biszkopt jasny- masa kakaowa- 1 blat wafla- masa orzechowa-1blat wafla- masa kakaowa- biszkopt jasny- masa kakaowa- 1 blat wafla
rozmarzona.marzena
zozolek
Netka