Sposób przygotowania:
Ciasto z winogronem i cynamonem
Mąkę przesypać na stolnicę, dodać masło i cienko posiekać, podsypać cukrem i cukrem waniliowym, dalej siekać. Wbić same żółtka i starannie zagnieść ciasto. Przełożyć do lodówki na godzinę. Schłodzone ciasto rozwałkować i wyłozyć nim blachę. Piec ok. 10-15 minut w nagrzanym piekarniku w niskiej temp. ok. 160 C.
Śmietankę ubić z cukrem pudrem. Wysmarować nią wierzch ostudzonego ciasto, bitą śmietanę udekorować kulkami winogron. Posypać cukrem pudrem i cynamonem. Odstawić na godzinę do lodówki.
Śmietankę ubić z cukrem pudrem. Wysmarować nią wierzch ostudzonego ciasto, bitą śmietanę udekorować kulkami winogron. Posypać cukrem pudrem i cynamonem. Odstawić na godzinę do lodówki.