Sposób przygotowania:
Ciasto ze śliwkami w czekoladzie
Śliwki zalać wódką na 12 godzin. Przykryć. Z białek ubić pianę, dodać cukier, żółtka, proszek do pieczenia, mąkę, kakao. Upiec biszkopt. Piec ok. 30-35min, 180 stopni. Budyń, żółtka przeznaczone na krem rozprowadzić połową szklanki zimnego mleka. Resztę mleka zagotować z cukrem i cukrem waniliowym cały czas mieszając.Wystudzić. Masło zmiksować z wystudzonym budyniem na jednolitą masę. Śliwki odcedzić i pokroić na małe kawałki. Biszkopt nasączyć wódką ze śliwek, przykryć kremem. Na nim równomiernie rozłożyć śliwki. Czekoladę, masło rozpuścić nad parą, dodać śmietanę, dobrze wymieszać. Polać śliwki polewą i wstawićdo lodówki by stężało.
MrPiekarz