paulina57

paulina57

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1001]

Ciasto ze szpinakiem i truskawkami

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Bardzo smaczne ciasto lekko wilgotne z mrożonego szpinaku z truskawkami i płatkami migdałowymi na wierzchu.

Ciasto ze szpinakiem i truskawkami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Ciasto ze szpinakiem i truskawkami

 

 

Sposób przygotowania:

Ciasto ze szpinakiem i truskawkami
Rozmrożony i odciśnięty z nadmiaru wody szpinak zmiksować wraz z olejem. Jajka wbić do miski i wsypać cukier, ubić na jasną puszystą masę. Do masy jajecznej na zmianę dodawać porcjami szpinak i mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia nie przerywając miksowania. Ciasto przelać do wyłożonej papierem formy.Na wierzch ułożyć opłukane i osuszone truskawki. Na koniec ciasto posypać płatkami migdałowymi. Piec około 45-50 minut w temp. 170 stopni. Po upieczeniu ciasto ostudzić.
Ciasto ze szpinakiem i truskawkami
Rozmrożony i odciśnięty z nadmiaru wody szpinak zmiksować wraz z olejem.
Ciasto ze szpinakiem i truskawkami
Do masy jajecznej na zmianę dodawaći mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia nie przerywając miksowania.
Ciasto ze szpinakiem i truskawkami
Dodawac równiez porcajmi zmiksowany szpinak
Ciasto ze szpinakiem i truskawkami
Do masy jajecznej na zmianę dodawać porcjami szpinak i mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia nie przerywając miksowania.