wazka2008

wazka2008

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 367]

Ciasto ze szpinakiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Klasyczne Włoskie ciasto.

Ciasto ze szpinakiem

Składniki:

Ciasto ze szpinakiem

 

Sposób przygotowania:

Ciasto ze szpinakiem
Ciasto rozmrozić. Szpinak , umyć i posiekać. Cebulę oczyścić i pokroić w kostkę. Ricottę połączyć z 2/3 porcji mleka dodając pozostale składniki. Wymieszać i doprawić do smaku. Piekarnik rozgrzać do 220 stopni. Połowę porcji ciasta rozwałkować, przełożyć do tortownicy. Na cieście rozłożyć masę ze szpinakiem. W masie zrobić 6 wgłębień, do każdego wbić jajo i posypać porcją sera. Brzeg ciasta zawinąć do środka tak, aby przykrył masę . Posmarować olejem. Pozostały kawałek ciasta rozwałkować i przykryć masę. Ciasto  gęsto nakłuć widelcem. Piec około 30 minut.