Sposób przygotowania:
Ciecierzyca z jarmużem
Ciecierzycę zalać wodą i pozostawić na noc. Gdy napęcznieje powiększy się drugie tyle i odlać wodę w której się moczyła, wypłukać i wlać świeżej. Dodać 1/4 cebuli pokrojonej w kostkę i goździki, gotować do miękkości, posolić pod koniec gotowania.
Jarmuż umyć i zblanszować, pokroić drobniutko. Na patelni podsmażyć resztę cebuli drobno pokrojonej w kostkę na oleju kokosowym wraz z czosnkiem. Dodać jarmuż, przyprawić gałką muszkatołową i przyprawą kucharek, dusić do miękkości. Dodać ugotowaną i odcedzoną ciecierzycę, wymieszać i przyprawić pieprzem i podawać na ciepło.
Jarmuż umyć i zblanszować, pokroić drobniutko. Na patelni podsmażyć resztę cebuli drobno pokrojonej w kostkę na oleju kokosowym wraz z czosnkiem. Dodać jarmuż, przyprawić gałką muszkatołową i przyprawą kucharek, dusić do miękkości. Dodać ugotowaną i odcedzoną ciecierzycę, wymieszać i przyprawić pieprzem i podawać na ciepło.