Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Mielone z kolorowym nadzieniem

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Kotleciki mielone z kolorowym nadzieniem: z jarmużem, papryką i ciecierzycą są sycące i bardzo smaczne.

Mielone z kolorowym nadzieniem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Mielone z kolorowym nadzieniem

 

 

Sposób przygotowania:

Mielone z kolorowym nadzieniem
Bułkę zamoczyć w wodzie, odcisnąć. Cebule drobno posiekać i zeszklić na rozgrzanej oliwie, ostudzić. Do mielonego mięsa dodać cebulę, jajko, przeciśnięty przez praskę czosnek, odciśniętą bułkę, sól i pieprz. Wszystko dokładnie wymieszać. Nadzienie: Cebule posiekać i razem z pokrojoną w kostkę papryką podsmażyć na rozgrzanej oliwie. Dodać ugotowaną, osączoną ciecierzycę, pokrojone w kostkę jajko, blanszowany jarmuż, starty żółty ser. Doprawić do smaku pieprzem i sosem sojowym. Z mięsa formować placuszki, nakładać porcje farszu i dokładnie zlepić formując okrągłe kotleciki. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na rumiano.
Mielone z kolorowym nadzieniem
Do mięsa dodać wszystkie przygotowane składniki
Mielone z kolorowym nadzieniem
Wszystkie składniki nadzienia wymieszać i doprawić do smaku
Mielone z kolorowym nadzieniem
Z mięsa formować placuszki nakładać farsz i dokładnie zlepić
Mielone z kolorowym nadzieniem
Formować kotleciki obtaczać w bułce i smażyć na oleju