Sposób przygotowania:
Cielak
Ciasto:
Wzsystkie składniki wymieszać mikserem w misce. Posmarować blaszkę margaryną i wlać ciasto. Masa: twaróg, margarynę, cukier, kartoflankę i żółtka wymieszać powoli mikserem a przedtem ubić z tych 3 jajek białka i dodać na koniec do masy i zmiksować. Do ciasta wlewać co kawałek mase aby powstały łaty na cieście tzw. cielak. piec w temp 180 st. aż będzie gotowy.
Wzsystkie składniki wymieszać mikserem w misce. Posmarować blaszkę margaryną i wlać ciasto. Masa: twaróg, margarynę, cukier, kartoflankę i żółtka wymieszać powoli mikserem a przedtem ubić z tych 3 jajek białka i dodać na koniec do masy i zmiksować. Do ciasta wlewać co kawałek mase aby powstały łaty na cieście tzw. cielak. piec w temp 180 st. aż będzie gotowy.