Sposób przygotowania:
Cielęca pieczeń z winogronami
Mięso myjemy i osuszamy. Tak przygotowane oprószamy przyprawami. Następnie mięso rumienimy na rozgrzanym tłuszczu. Obsmażone przekładamy do naczynia żaroodpornego i wstawiamy do piekarnika (nagrzanego do 180°). Z cytryny wyciskamy sok. Sokiem oraz winem podlewamy mięso.
Pieczeń powinna znajdować się w piekarniku około 1 godziny. Na 5-7 minut przed końcem pieczenia dodajemy do niej umyte winogrona. Gotową pieczeń wyjmujemy. Przed podaniem kroimy ją w plastry. Sos uzyskamy z pieczeni zlewamy do garnka i zabielamy mąką. Podajemy go wraz z pieczenią.
Pieczeń powinna znajdować się w piekarniku około 1 godziny. Na 5-7 minut przed końcem pieczenia dodajemy do niej umyte winogrona. Gotową pieczeń wyjmujemy. Przed podaniem kroimy ją w plastry. Sos uzyskamy z pieczeni zlewamy do garnka i zabielamy mąką. Podajemy go wraz z pieczenią.