Mysiunia

Mysiunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1806]

Cielęce nerki w sosie

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Rzadko takie coś się jada, mi smakuje

Cielęce nerki w sosie Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Cielęce nerki w sosie

 

Sposób przygotowania:

Cielęce nerki w sosie
Nerki cielęce należy ugotować w osolonej wodzie do miękkości. Po ostudzeniu kroimy je w poprzek na ok 1-centymetrowe plasterki. Cebulę kroimy w piórka, a czosnek dokładnie siekamy lub przeciskamy przez praskę - przesmażamy na roztopionym maśle. Cebulę doprawiamy solą, pieprzem i pikantną mieszanką przypraw (lub chili), kiedy się zeszkli dodajemy cielęce nerki i jeszcze chwilę podsmażamy. Następnie wlewamy śmietankę, doprawiamy do smaku i smażymy do czasu aż całość się nieco zagęści. Podajemy samo, z chlebem, kaszą lub ryżem.
Cielęce nerki w sosie
Etap 1 przygotowujemy wszystkie skladniki.
Cielęce nerki w sosie
Etap 2 cielęce nerki przesmazamy razem z cebula
Cielęce nerki w sosie
Etap 3 następnie wlewamy slodka smietanke.