Pavlov

Pavlov

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 103]

Cielęce pulpety koperkowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

bardzo smaczne i lubią dzieci

Cielęce pulpety koperkowe

Składniki:

Cielęce pulpety koperkowe

 

Sposób przygotowania:

Cielęce pulpety koperkowe
Mięso umyć, przekręcić przez maszynkę do mielenia mięsa. Zmielone mięso przełożyć do miski, wbić do niego jajka. Dodać przeciśnięte przez przeciskacz ząbki czosnku oraz sól, pieprz, paprykę i oregano. Koperek umyc, wysuszyc i drobno posiekac, dodać do mięsa. Masę dobrze wyrobić. Brać niewielka ilość mięsa i formować małe pulpeciki, które układać na talerzu. Kiedy wszystkie będą uformowane wrzucać je do wrzącego rosołu i gotować ok 20 min. Delikatnie wyjmować.