Sposób przygotowania:
Cielęcina gotowana
Mięso umyć, usunąć kości.
Warzywa umyć, oczyścić, opłukać i przekrajać wzdłuż na połowę.
Mięso zalać wrzącą wodą, dodać warzywa, posolić i podgotować do miękkości na słabym ogniu pod przykryciem.
Ugotowane mięso wyjąć z wywaru, wyporcjować, zalać gorącym wywarem.
Wydawać mięso z wywaru, na każdą porcję położyć kawałek masła, obok ułożyć gotowane warzywa.
Warzywa umyć, oczyścić, opłukać i przekrajać wzdłuż na połowę.
Mięso zalać wrzącą wodą, dodać warzywa, posolić i podgotować do miękkości na słabym ogniu pod przykryciem.
Ugotowane mięso wyjąć z wywaru, wyporcjować, zalać gorącym wywarem.
Wydawać mięso z wywaru, na każdą porcję położyć kawałek masła, obok ułożyć gotowane warzywa.