Danusia19671

Danusia19671

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1432]

Cielęcina gotowana

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Cielęcina jest bardzo dobrym mięskiem

Cielęcina gotowana

Składniki:

Cielęcina gotowana

 

 

Sposób przygotowania:

Cielęcina gotowana
Mięso umyć, usunąć kości.
Warzywa umyć, oczyścić, opłukać i przekrajać wzdłuż na połowę.
Mięso zalać wrzącą wodą, dodać warzywa, posolić i podgotować do miękkości na słabym ogniu pod przykryciem.
Ugotowane mięso wyjąć z wywaru, wyporcjować, zalać gorącym wywarem.
Wydawać mięso z wywaru, na każdą porcję położyć kawałek masła, obok ułożyć gotowane warzywa.

Tagi:

mięso danie