iw1987

iw1987

Starszy Kucharz
[Przepisów: 45]

Cielęcina gotowana.

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Prosto, ale orginalnie oczywiście smak tradycji:))

Cielęcina gotowana.

Składniki:

Cielęcina gotowana.

 

Sposób przygotowania:

Cielęcina gotowana.
Warzywa umyć, oczyścić, opłukać, nie kroić, zalać 2 l wody. Ugotować, miękkie wyjąć z wywaru. Mięso umyć, włożyć do wrzącego, osolonego wywaru z warzyw, licząc 1,5 l wywaru na 1 kg mięsa. Pod koniec gotowania dodać do wywaru przyprawy. Mięso ugotowane wyjąć, wyporcjować. Wywar przecedzić, zużyć do przygotownia sosu potrawkowego, koperkowego lub innego. Porcje przedrzymywać w wywarze lub w sosie. Podawać z sosami białymi: potrawkowy, śmietanowy, koperkowy, dodając do mięsa ryż.