misia13

misia13

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 795]

Cielęcina Klementyny

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Rozbij cielęcinę. Przypraw pieprzem, solą i odrobiną soku z cytryny.....

Cielęcina Klementyny

Składniki:

Cielęcina Klementyny

 

 

Sposób przygotowania:

Cielęcina Klementyny
Rozbij cielęcinę. Przypraw pieprzem, solą i odrobiną soku z cytryny. Posyp kilkoma kaparami. Zwiń sznycelki razem z szynką i zepnij roladki wykałaczką. Zanurz roladki w mace i szybko podsmaż na brązowo na maśle. Dodaj odrobinę wody, wino, kapary, tymianek, liść laurowy, pietruszkę, dymkę i estragon. Przykryj i dus przez około pół godziny.
SOS: dodaj śmietanę do sosu, który powstanie po uduszeniu mięsa.